Definitely Not Fried Chicken - brud: jak zwalczać, zapobiegać
Jak pozbyć się zanieczyszczeń i zapobiegać chorobom.
W Definitely Not Fried Chicken jeśli pracownicy nie będą odpowiednio dbać o higienę i czystość, mogą zachorować oraz obniżyć jakość produktów. Dowiedz się, jak sprzątać lokal i zapobiegać zachorowaniom. Pozostaw miejsce na swobodne poruszanie się, by pracownicy nie upuszczali przedmiotów infekując je.
Pracownicy i klienci generują brud na podłodze przemieszczając się. Sprzątacz rozpocznie pracę dopiero, gdy poziom zabrudzeń wynosi minimum trzy. Poziom sprawdzisz korzystając z menu Overlays (1) i zakładki Cleanliness (2).
Aby utrzymać odpowiedni poziom higieny, zbuduj w pełni wyposażoną łazienkę dla pracowników (Staff Toilet), nie zapominając o prysznicu. Ponadto zadbaj o kosz w pokoju socjalnym oraz na sali dla klientów.
Korzystając „punktów nauki” możesz odblokować gumowe buty i rękawiczki dla pracowników, które nie brudzą powierzchni. Musisz potem każdego z nich wyekwipować.
Jeśli jeden z twoich pracowników zachorował, najlepiej będzie go zwolnić i zatrudnić kogoś na jego miejsce. Jeśli zostanie w pracy, będzie roznosił zarazki i wprowadzał więcej zanieczyszczeń.
Następnie: Definitely Not Fried Chicken - pieniądze: jak zarabiać, sprzedaż towarów
Spis treści: Definitely Not Fried Chicken - poradnik i najlepsze porady
Poprzednio: Definitely Not Fried Chicken - transport: jak dostarczać towary z fabryki