Skip to main content

Fallout 76 - Dokładka

Pierwszy stek.

Po ukończeniu misji Mokra Robota przed tobą kolejne zadanie wprowadzające w tajniki korzystania ze stanowiska kucharskiego - ale tym razem zajmujemy się żywnością. Zanim odejdziesz od terminala, znajdź w katalogu osób Delberta Wintersa. To nakieruje cię na niego.

Wyjdź z budynku i idź w lewo. Do domu Wintersa dojdziesz podążając drogą. Jeśli coś ci zagraża, to najwyżej proste do pokonania ghule czy Spaleni.

Dom, którego szukasz, wygląda jak podłużny wagon. Powinieneś dostrzec w nim ikonę misji. Wejdź do środka i przejdź do końca w lewo, a znajdziesz martwego Wintersa. Przeszukaj go, by zdobyć między innymi holotaśmę z opowieścią.

Następnie zaloguj się do komputera i wybierz opcję Szkolenie ochotników. To rozpocznie następną fazę zadania.

Mięso z bramina i stek

Teraz musisz przygotować swój pierwszy stek. By to zrobić, należy najpierw znaleźć drewno - choć ponownie, powinieneś mieć jeszcze resztki z pierwszego pakietu zasobów, który podniosłeś przed wyjściem z krypty w prologu. Jeśli nie, poszukaj kłód drewna między drzewami w lesie obok.

Zanim wyjdziesz z domu, przejdź do drugiego pokoju na drugim końcu - zbierz stąd jeden przepis na olej, a także ołówek (rozłożenie ołówka przy warsztacie zapewnia drewno).

Bramina znajdziesz niedaleko domu Wintersa - jakiś zawsze krąży w najbliższej okolicy. Musisz go pokonać (nie stawia oporu) i zabrać z niego mięso.

Następnie udaj się do stanowiska kucharskiego, gdzie wcześniej gotowałeś wodę. Wybierz tutaj zakładkę Cała żywność i Antrykot z bramina, by przygotować danie. Aktywuje się ostatnia faza misji.

Musisz wrócić do kiosku rejestracyjnego i wybrać opcję Zakończ szkolenie. Następnie przejdź do kościoła i skorzystaj z terminala zaraz przy wejściu. Wybierz konto Ochotnika, a następnie opcję skontaktowania się z siedzibą główną Ratowników.

Po wybraniu tej funkcji w terminalu, zacznie się kolejna misja wątku fabularnego. Cel jest całkiem daleko, więc przedtem możesz zająć się eksploracją najbliższej okolicy.


Zobacz także