Procesory Intel i AMD w teście smażenia naleśników
Nie róbcie tego w domu.
Przedstawiciele serwisu Tom's Hardware postanowili przeprowadzić nietypowy test procesorów. Sprawdzili, na którym szybciej i lepiej można usmażyć naleśniki.
Obydwa CPU zostały oczywiście podkręcone dla większych temperatur. Zwyciężył Intel Core i9-9980XE, który poradził sobie z zadaniem (choć nie idealnie) w 18 minut.
AMD's Threadripper 2990WX wypadł już gorzej. Organizatorom oryginalnego testu trudno było utrzymać odpowiednią temperaturę, co może tak naprawdę dobrze świadczyć o samym CPU.
Procesor AMD nie wytrzymał zresztą do końca - w pewnym momencie odmówił posłuszeństwa, a komputer się wyłączył.
Testerzy podkreślają rzecz jasna, żeby nie próbować podobnych wyczynów w domu. Takie zabawy mogą bez problemu doprowadzić do ruiny nie tylko procesor, ale i płytę główną i inne komponenty naszego PC.
Filmik z pełnym zapisem niecodziennej lekcji gotowania znajdziecie na stronie serwisu.
Źródło: Tom's Hardware
Następnie: Battle royale i inne tryby odnalezione w plikach bety Call of Duty: Modern Warfare